Hatochna 4, Afula

השתלת עצם

השתלת-עצם-מידע

מתי יש צורך בהשתלת עצם? כאשר רוצים לבצע השתלת שיניים אבל אין כמות עצם מספיקה לשתל, אז נצטרך לעשות השתלת עצם אפשר גם בתהליך השתלת השיניים או לפני. אם נעקרה שן מסיבות שונות, הגוף מזהה שאין במקום שן והעצם נסוגה בהדרגה ונספגת. חשוב לדעת גם שבחוסר שיניים עומס הלעיסה משתנה ואינו תקין, לכן יש חשיבות רבה לשיקום השיניים, כך שלא יהיו סיבוכים עתידיים, כגון תזוזת שיניים עקב אובדן שן, ואי איזון או כאב במפרקי הלסת.

אבל יש עוד סיבות לנסיגת העצם,  גם חיידקים אגרסיביים יכולים להרוס את העצם מתחת לחניכיים. תהליך זה נקרא דלקת חניכיים או מחלת חניכיים (אשר, ניתן לרפא היום בשיטה שמרנית מתקדמת למידע נוסף לחץ כאן ). חיידקים אלה הורסים לא רק את החניכיים אל גם העצם מתחתיה.

מה זה השתלת עצם?

במקרים של חוסר עצם, לעתים קרובות יש לבנות ולהוסיף עצם ללסת תהליך זה נקרא השתלת עצם. היא מתבצעת לשימור הרכס ו/או להכנת הרכס האלבאולרי להשתלת השיניים.

במרפאתו של דר עזאת דאהר משתמשים בהליכים כירורגיים מתקדמים. אנו משקמים עבורך את העצם באופן כמעט בלתי מורגש אם זה לשימור רכס אחרי עקירת שן או במהלך השתלת השיניים. כמובן אם יתאפשר לנו, אנו משתמשים גם בעצם שלך, אותה אנו מסירים מאזור השתל או מאזור אחר של הלסת ומשתילים אותה במקום הרצוי.

תהליך השתלת עצם :

השתלת עצם קלאסית אחרי עקירת שן כירורגית לשמירה על מכתישית השן.

אחרי עקירת שן הגוף מזהה שאין שן ואז אם לא מטפלים בשקע שנוצר אחרי העקירה, העצם נספגת ותאבד. לכן אחרי עקירה שן כרירוגית ולשמירה על נפח עצם והחניכיים תקינים, משתילים ישירות עצם בשקע שנוצר אחר העקירה, כמובן אחרי שמנקים היטב את איזור העקירה מהתאים הדלקתיים. השתלת העצם החדשה נמזגת עם עצם הלסת וכך נוצרת איזור עצם עם נפח חדש ויציב להשתלת שיניים.

האם השתלת עצם כואבת ומה התהליך אחרי השתלת עצם?

הטיפול עצמו אינו כואב בכלל ונעשה תחת הרדמה מקומית. כמובן שמרגישים את איזור הניתוח אבל הרגשה זו חולפת אחרי 3-4 ימים.

אחרי השתלת העצם אסור לעשות פעולות גופניות כבדות למשך שבוע ימים ויש להישמע להנחיות הרופא בזמן, ואחרי הטיפול.

הרמת סינוס – מה זה הרמת סינוס?

אחרי אובדן שיניים בלסת עליונה במיוחד באיזור האחורי, העצם נספגת. אם לא מטפלים בזה ועובר זמן רב מעקירת השיניים, ספיגת העצם תהיה יותר מתקדמת, כך שלא תהיה כמות עצם מספיקה מבחינה אנכית ורחבית להשתלת שיניים. לכן יש להשתיל עצם ולבצע הרמת סינוס.  המילה סינוס באה מהמילה SINUS MAXILLARIS שהוא חלל האף בלסת העליונה. בכלל צד יש חלל סינוס. חלל זה הוא חלל ריק שיש בוא אוויר ומוקף במימברנה שנצמדת בגבול חלל זה ונדבקת על העצם.

בתיכנון מראש לאיזור השתלת השיניים ולפי הדמיה תלת מימדית מדוייקת, נקבע מיקום השתל וזוויתו. ולפי כך בניתוח השתלת העצם המנתח "מרים" את המימברנה בזהירות רבה ודוחף כמות עצם מספיקה לרוחב ואורך באיזור השתל המתוכנן.

אם כמות השתלת העצם קטנה, אפשר לעשות הרמת סינוס סגורה, כלומר השתלת העצם מתבצעת עם השתלת השיניים.

אם אובדן העצם גדול יחסית, אז הרמת סינוס תהיה הרמת סינוס פתוחה, כלומר השתלת העצם תהיה בכמות גדולה ותתבצע בפגישה נפרדת, לפני ניתוח השתלת שיניים ב 6-8 חודשים.

השתלת עצם מודרכת (עם מימברנה)

השתלת עצם זאת זה נועדה לעיבוי הרכס בשני המימדים אורכי ורוחבי. המימברנה מונחת על השתלת העצם לפני תפירת החניכיים, כך היא מונעת את חדירתם של תאי האיפטל אל השתלת העצם. כתצואה מכך התמזגות העצם המושתלת עם עצם הלסת תהיה אופטימלית ביותר.

BLOCK-BONE-GRAFT – BBG – בלוק עצם קשיח

השתלת עצם זו מתבצעת כאשר האיזור הפגום בעצם הינו גדול, למשל עקב פגיעה משמעותית בלסת אחרי תאונה או חבלה.

במקרה זה המנתח מסיר בלוק עצם מהאיזור האחורי של הלסת התחתונה, מנתח ומעצב את הבלוק לפי המימדים של המקום הפגום ומשתיל את הבלוק עם חלקיקי ושבבי עצם אוטוגנית מהמטופל עצמו, לפעמים יצטרך גם להשתיל חלקיקי עצם סינטתית באיזור הרצויי ומייצב את בלוק העצם בעזרת ברגי טיטניום.

אחרי לפחות 6-8 חודשים ולאחר קליטת בלוק העצם, אפשר לתכנן לניתוח השתלת שיניים.

שירותי מרפאה נוספים: